Olen 38-vuotias isä ja Savo-Karjalan Vasemmiston ja Kaakkois-Suomen Vasemmistoliiton toiminnanjohtaja Kuopion Männistöstä. Muutin iloisesta Pohjois-Karjalasta vuoden 2014 syksyllä töiden perässä Kuopioon.

Jaakko Turunen

Vapaa-ajalla tykkään lukea kaunokirjallisuutta, pelata tietokonepelejä ja jalkapalloa. Pelaan kaveriporukalla ja verkossa erityisesti sotastrategiapelejä (C&C, AoE2, Civilizations) sekä jaksoittain Football Manageria. Jalkapalloa en Kuopiossa valitettavasti enää erityisemmin pelaa, mutta käyn säännöllisesti KuPS:n ja Elon matseissa sekä seuraan Valioliigaa ja Mestarien liigaa kotisohvalta. Juha Seppälän ja Arto Salmisen kirjat ovat sellaisia, joiden pariin palaan säännöllisin väliajoin tekemään uusintakierrosta.

Kävin peruskoulun ja lukion kauniissa syntymäkaupungissani Lieksassa. Lukion jälkeen suoritin vuoden mittaisen asepalveluksen Kainuun prikaatissa (2/2002), josta kotiuduin alikersanttina.

Töitä olen tehnyt yläasteikäisestä lähtien. Kesätöitä olen tehnyt metallimiehenä, huoltomiehenä, vartijana sekä olen myynyt vakuutuksia ja tehnyt varainhankintaa.

Politiikkaan lähdin mukaan opiskellessani Joensuun yliopistossa. Menin mukaan Joensuun seudun Vasemmistonuorten toimintaan ja jonkin ajan päästä toimin kauden Itä-Suomen Vihreän Vasemmiston edustajistoryhmän puheenjohtajana ylioppilaskunnan edustajistossa. Tätä kautta päädyin eduskuntavaaliehdokkaaksi vuoden 2011 vaaleissa. Ensimmäiset valtiolliset vaalit opettivat minulle paljon kampanjoinnista, jota Pohjois-Karjalan vaalipiirissä tehtiin yhdessä nuorella ja innokkaalla porukalla. Joensuun Vasemmistoliiton puheenjohtajana aloitin vuonna 2013 ja toimin puheenjohtajana vuoden 2014 syksyyn asti, jolloin aloitin vasemmistoliiton toiminnanjohtajana Kuopiossa.

Työssäni järjestöalan ammattilaisena olen perehtynyt toiminnan ja talouden suunnitteluun, seurantaan ja arviointiin, strategia-, arvo- ja yhteistyöhön. Uskon että näillä taidoilla on käyttöä tehtäessä Kuopiosta hyvä kaikille – ei harvoille.

Päivitettty 9.1.2022.