Bensakapina perustuu valeuutisiin

Kansalaisaloite polttoaineveron alentamiseksi saavutti nopeasti 50 000 allekirjoitusta ja etenee aikanaan eduskunnan käsiteltäväksi. Valitettavasti ns. bensakapina on jälleen kerran osoitus siitä, että valeuutiset uppoaa kansaan kuin häkä. Polttoaineen verojen reaaliarvo on ollut vakaa vuosikausia (liite). Bensan hintaan vaikuttaa verojen sijasta raakaöljyn hinnan heilahtelu. Kansalaisaloite kannattaisi eduskunnan sijasta lähettää Lähi-Idän öljyvaltioihin, jotka ovat maailman suurimpia raakaöljyn tuottajia.

Menneisyydessä roikkuvan kapinoinnin sijaan järkevämpää olisi suunnata katseet tulevaisuuteen ja rakentaa liikkumisen edellytyksiä muiden asioiden kuin polttomoottoriautoilla tapahtuvan yksityisautoilun varaan. Esimerkiksi Ruotsi ja Iso-Britannia ovat linjanneet, että uusia polttomoottoriautoja ei enää vuodesta 2030 alkaen myydä.

Tulevaisuudessa tarvitaan liikenteen ja liikkumisen optimoimista, jossa tärkeänä työvälineenä ovat kaavoitus ja uudet teknologiset ratkaisut. Maailma ei pelastu sillä, että ihmisten ajoneuvojen käyttövoima vaihdetaan bensasta sähköön.

Jaakko Turunen

Julkaistu Savon Sanomissa 21.3.2021.

0 thoughts on “Bensakapina perustuu valeuutisiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *